100 de zile pînă la 1000 de ani

22,00 lei 9,90 lei

Discount

100 de zile pînă la 1000 de ani

22,00 lei 9,90 lei

Livrare gratuită pentru comenzi de peste 85 de lei

„Romanţul Arei Şeptilici, suprarealist existenţial de inimă albastră, cu filiaţii în Gelu Naum, Urmuz şi Eugen Ionescu, urmează o linie melodică ingenios orchestrată din instantanee prozopoematice care dau seama de tristeţea cea de toate zilele, a autoarei, personajelor şi cititorului, disimulată în giumbuşlucuri metaforice, gînduri versificate, imagini surpate-n iluzii lingvistice…” (Radu Aldulescu)

„Ara Şeptilici se arată încă din Ficţiuni foarte sigură pe sine, deja posesoare a fineţei stilistice care o caracterizează şi astăzi şi deja manipulatoare dexteră a mai multor formule textuale, în funcţie de efectele urmărite. […] Dublul, un roman a confirmat din plin: e una dintre cărţile de vîrf ale «noului nou val» al prozei româneşti recente, a anilor ’90-2000. […] în simpatic-suprarealistele 100 de zile pînă la 1000 de ani predomină nu veselia, ci tristeţea, într-o combinaţie cu o uimitoare reţetă, indecelabilă: fără să poţi proba, fără să poţi demonstra, simţi că fluxul verbal disimulează imperfect stări din categoria celor depresive, că în subtext vibrează trăiri patetice şi interogaţii esenţiale. […] Rămîne un sentiment intens de tensiune existenţială. Ne este oferită o confesiune contorsionată, răsturnată în umor aproape negru. Mărturisitoarea s-a ascuns, s-a efasat în spatele divagaţiilor al căror sens nu e să lămurească lucrurile, ci să le dizolve în frazări reflexive. Să ne reamintim: «Gîndul e mai important decît cel care-l gîndeşte»…” (Ion Bogdan Lefter)

„Citesc cu mare greutate texte contemporane. Înghit tot mai anevoie povestea, așa cum a ajuns ea să ni se fâlfâie azi peste tot. Mi-e cam greață de cuvinte și nu dau doi bani pe Timp. De aceea, mă bucur s-o știu pe Ducesa Ara de Șeptilici, care mi-a cântat bucățele din Cântecele ei de Leagăn, adunate în cartea de față. Plecam de la ea în zori, cu o poftă de moarte deloc neglijabilă, care mă făcea vioaie și mirosea a ploaie. De ce să ți se-ndoaie? Într-o pauză publicitară eternă, să mângâiem pisica Maldoror, indirect. Să nu fim pe fază. Răspunsul este, de la Ara citire, unul singur: DA. (p.s. ieși afară dumneata!)” (Maria Răducanu)

Informații adiționale

ISBN:

978-606-8530-28-4

Data apariţiei:

iunie 2014

Număr de pagini:

96

Tip copertă:

broșată

Format:

13×20 cm

Colecţie:

Radical din 5

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “100 de zile pînă la 1000 de ani”